Over het vaargebied

Friesland staat bekend om de watersport en dat is ook goed te merken door de vele watersportliefhebbers die jaarlijks naar onze mooie provincie komen.

Onder het Friese meren gebied wordt het waterland genoemd dat zich uitstrekt tussen Zuidwest Friesland en Burgum. Wist je dat Friesland het grootste aangesloten merengebied van West-Europa heeft? Het is dus niet voor niets dat ons waterland zo populair is bij pleziervaarders. Vanuit de haven vaart u rechtstreeks het Friese merengebied in, een toeristisch gebied waar vooral in de zomermaanden veel watersporters te vinden zijn. Een prachtig gebied om doorheen te varen! De grootste en meest bekende meren zijn het Sneekermeer, het Tjeukemeer, het Slotermeer, Burgumermeer en het Heegermeer.

Afwisseling van natuur en cultuur

Voor langere vaarvakanties kunt u ook vanuit het Friese merengebied naar Overijssel of Amsterdam varen. Er zijn legio mogelijkheden om een geweldige vaarvakantie te hebben in Nederland. De afwisseling van natuur en cultuur is ook sterk aanwezig, dat maakt het ook avontuurlijk.  Tip: de omgeving bij Giethoorn is ook prachtig om een keer mee te maken.  In de meeste plaatsen zijn ligplaatsen en jachthavens te vinden. Wat ook heel prettig werkt zijn de waterkaarten navigatieapps, daar vertellen we je graag meer over!

Direct een jacht huren

Mis geen enkele FNMA update!

Schrijf u in voor onze gratis nieuwsbrief

Aanmelden nieuwsbrief