Bootverhuur Sneekermeer

Wilt u een boot huren om te varen op het Sneekermeer? Voor bootverhuur op het Sneekermeer staat FNMA Charters graag voor uw klaar om u een heerlijke, ontspannen vakantie op het water te bezorgen. Geniet van het uitstrekte water en mooie natuur tijdens een vaartocht met één van onze comfortabele motorjachten!

Het Sneekermeer, in het Fries ‘Snitser Mar’ genoemd, staat onder de watersporters bekend als een populair vaargebied in Friesland. Gelegen tussen de stad Sneek en de dorpen Goingarijp en Terherne is het Sneekermeer al sinds het begin van de 18e eeuw het toneel voor de vele zeilwedstrijden. Het Sneekermeer is één van de meest bekende Friese meren. En inmiddels al heel wat jaren bekend door de ‘Sneekweek’. Een bijzonder zeilevenement dat ieder jaar plaatsvindt op de eerste zaterdag van augustus. Zelfs onder de mensen die niet uit Friesland komen is de Sneekweek, met het Starteiland, een bekend en bruisend zeilevenement dat jaarlijks veel bezoekers trekt. Die bekendheid laat zich niet beperken tot de Nederlandse landsgrenzen want buiten de Sneekweek om is het Sneekermeer ook een populaire vakantiebestemming voor buitenlandse watersport liefhebbers. 

 

Varen op het Sneekermeer

Het Sneekermeer ontdekken vanaf een boot is een totaal andere beleving dan wanneer u in de omgeving de rondom het meer gaat wandelen of fietsen. Zeker wanneer u gaat varen met een boot die van alle gemakken is voorzien. Dat noemen wij ultiem onthaasten en vooral: onbezorgd genieten! FNMA Charters heeft hierin een uitgebreide keus waarin we graag een stapje verder gaan: onze Star Class motorjachten die wij verhuren zijn voorzien van extra luxe opties.

Vanuit de jachthaven bij FNMA Charters vaart u met uw gehuurde boot van de Houkesloot, over de Trije Pôlen en het Kruiswater op het Starteiland aan waar u zich al bevindt op het Sneekermeer. Door de centrale ligging van FNMA Charters kunt u na het uitvaren al vrijwel gelijk genieten van de prachtige natuur van het Sneekermeer. De rand van het meer en de aanliggende slootjes zijn omlijst door, in de wind wiegende, rietkragen. Aan de waterkanten groeit steeds meer oranje springzaad dat, met haar geeloranje bloemen, een kleurrijk contrast geeft aan het groen. Grote kans dat u tijdens het varen een rietzanger, grote zilverreiger of watersnip kunt spotten. 

Sneekermeer en....

Op en om het meer zijn er verschillende watersportfaciliteiten, zoals verschillende jachthavens, ruime, gezellige terrassen aan het water en een starttoren voor zeilwedstrijden. Het nodigt zeker uit om even aan te leggen bij de jachthaven rond het Starteiland dat alleen per boot te bereiken is. Afhankelijk van het moment is er vaak wel een plek vrij om aan te leggen. Een uitgelezen moment om tijdens uw boottocht het restaurant van deze hot spot aan te doen. Genieten van een hapje en een drankje met een prachtig zicht over het meer en de varende watersporters! 

Na een heerlijke tocht met de boot op het Sneekermeer biedt de stad volop mogelijkheden voor een gezellige avond om de dag af te sluiten.   

Ontdek onze luxe 'Star Class Yachts'

Direct een jacht huren

Mis geen enkele FNMA update!

Schrijf u in voor onze gratis nieuwsbrief

Aanmelden nieuwsbrief