Zo beleeft u een ontspannen vaarvakantie met het hele gezin

Ontdek de rust en vrijheid en geniet samen met kinderen van de prachtige omgeving tijdens een vakantie vol ontspanning en plezier op het water!

Het cliché - als de kinderen het naar de zin hebben, heeft u dat als ouder ook - kan de familie Ten Caat alleen maar beamen. Hun vaarvakanties waren niet alleen voor de kinderen een geweldige ervaring. Vakanties met bijzonder mooie herinneringen die het hele gezin niet snel zal vergeten. Zo kijkt de familie Ten Caat terug op hun vaarvakanties. Inmiddels zijn zij tweemaal met hun drie dochters (toen 6, 13 en 16 jaar) gaan varen met een motorjacht van FNMA Charters. De eerste keer voeren ze met motorjacht Irnzor Amare Star en de tweede vaarvakantie huurden ze motorjacht Luna Star

Kleine havens, ontwaken in de natuur en winkelen in de ‘grote stad’

Tijdens de eerste vakantie werd de koers ingezet richting het noorden en hebben ze onder andere de stad Groningen bezocht. Verderop de vaarroute lag het historische stadje Dokkum en het Bergumermeer. Met de Luna Star, het motorjacht van de tweede vaarvakantie, heeft de familie een zuidwestelijke route langs de stad Zwolle gevaren. Hierdoor konden de dames van het gezin, en met name de oudste dochters, tijdens de vakantie hun winkelhart ophalen. Door vooraf een passende vaarroute te kiezen vaart u gemakkelijk langs de plekken die alle gezinsleden aanspreken en die tevens bij de verhuurperiode past. Om de boot te leren kennen heeft de familie voordat ze gingen varen een korte vaartraining gevolgd. Op deze manier leert u het motorjacht dat u huurt goed kennen waardoor u ontspannen op pad gaat. Ook krijgt het hele gezin mee hoe men als team kan samenwerken aan boord. Dat is het fijne van een bootvakantie: in alle rust ontspannen en de alledaagse drukte loslaten. En juist zo prettig om tijdens een vakantie met het gezin ook echt ‘samen’ te zijn. 

Watervertier voor het hele gezin

Er is voor zowel jonge- als oudere kinderen genoeg te doen tijdens een vaarvakantie: zonnen op het zonnedek, een duik nemen in het water, genieten van het uitzicht op de groene rietkragen in de natuur of van alle vertier van de andere boten en watersporters. Terwijl de rest van het gezin nog heerlijk lag te slapen, stuurde de vader het jacht in de vroege ochtend de haven uit. Tussendoor werd hij vervolgens verrast met een kop vers gezette koffie of een heerlijk tussendoortje van zijn vrouw. Zo werd de vakantie ook voor de kapitein een ideale combinatie tussen ontspannen, bezig zijn en genieten. Zelfs op de minder mooie dagen is er niets aan de hand, want met een zee van leefruimte en alle comfort aan boord van een luxe motorjacht is het altijd heerlijk vertoeven op het water. 

Tips voor een geslaagde vaarvakantie met kinderen

Dé tips van familie Ten Caat voor een fijne geslaagde vaarvakantie met kinderen:

  • Maak van tevoren afspraken over het dragen van een zwemvest voor de jongere kinderen aan boord. Dit geeft duidelijkheid en rust. 
  • Neem voldoende proviand mee voor onderweg. Wanneer u in een haven aanlegt heeft u namelijk geen auto bij de hand. Op deze manier hoeft u tenminste niet met zware boodschappen te sjouwen. 
  • Het is zeker een aanrader om bijvoorbeeld een luchtbed, zwemband of bij-bootje mee te nemen voor de oudere kinderen. Waterpret gegarandeerd! 
  • Voor de afwisseling kan men naast een overnachting in de haven ook eens in de natuur overnachten; een uniek moment om de rust in de natuur te ervaren terwijl de vogels u ‘s ochtends wakker zingen. Alles is aan boord van het jacht dus een uitgelezen moment om dit eens in te plannen. 
  • Laat u vooraf informeren over de vaarroutes door Harm en Gerda van FNMA Charters. Het is fijn te weten welke route aansluit bij de huurperiode zodat u niet voor verrassingen komt te staan. En zo weet u zeker dat u geen mooie plekken mist tijdens de vaarvakantie. 

“We hebben een geweldige, relaxte vakantie op het water gehad, waarbij iedereen genoten heeft. Zoals onze kinderen zeggen: Het was helemaal te gek!”

Eric ten Caat

Mis geen enkele FNMA update!

Schrijf u in voor onze gratis nieuwsbrief

Aanmelden nieuwsbrief